top of page

Van eenmanszaak naar vennootschap.

Alison BQ fotografie schakelt in Januari 2022 over naar een vennootschap.

 

Ongeveer een jaar geleden zat ik op dit moment een beetje in een dilemma: waag ik de sprong en ga ik er voor om een pand te zoeken waar ik mijn volledig concept kon uitbouwen of niet?


Enerzijds gaf Corona mij enorm veel twijfel op dat moment. Wat brengt de toekomst? Lukt dit wel? Ga ik alles rond krijgen?


Anderzijds gaf Corona me ook veel tijd, té veel tijd. Waardoor ik begon na te denken over mijn concept. Hoe kan ik mijn klanten nog meer service geven? Hoe kan ik ze de beste ervaring geven tijdens het vereeuwigen van hun mooiste momenten?


Ik nam de sprong... met een bang hartje, maar met een groot opvangnet; mijn ouders en mijn vriend. Zij hielpen bij het inrichten van de fotostudio en tot op vandaag kan ik nog steeds voor 200% rekenen op hen als ik hulp nodig heb.


Ondertussen heb ik mijn 'tussentijds' gesprek gehad met mijn boekhouder. Blijkt dat ik mijn best gedaan heb dit jaar en dat ik goede puntjes scoor. Zo goed dat het alweer tijd is voor een volgende stap: een vennootschap!


Tot nu toe was mijn bedrijfje een eenmanszaak en dus blijkbaar nu al klaar om over te schakelen naar een vennootschap. Boven mijn verwachtingen, maar zo zo zo blij mee want dit is weer een stap in de goeie richting.


10 tips om positief in jouw fotografie zaak te staan:

  1. Blijf altijd positief, bekijk alles positief en neem alles aan als een uitdaging

  2. Investeer en blijf investeren in jezelf; dat kan zijn via workshops, fotomateriaal, gerief, software, cursussen, marketing, website,...

  3. Mindset is alles: geloof in jezelf en in je concept

  4. Zorg dat klanten waarde hebben voor hun geld; ook service en beleving is belangrijk

  5. Daag jezelf steeds uit om altijd een betere versie van jezelf te geven

  6. Laat je bijstaan door experts op vlak van boekhouding, marketing

  7. Zorg dat je technisch sterk genoeg bent op fotografisch vlak zodat je zeker van je stuk bent: oefenen en ervaring op doen is de boodschap

  8. Zie andere fotografen niet als concurrent maar als collega

  9. Maak een planning op voor jezelf om je werk op te splitsen

  10. Doorzetten! Als het eens minder gaat, zet door.

Super bedankt aan al mijn klanten om steeds in mij te geloven! Dankzij jullie kan ik mijn droom waarmaken!!!


Comments


bottom of page