top of page

Een fotoshoot ter herinnering van je geliefde dierenvriend.

Bijgewerkt op: 3 apr.

Afscheid nemen van je geliefde dieren, een moeilijk moment. Zorg dat je ze voor altijd kan herinneren via de mooiste fotografie.

 

Je geliefde viervoeter die al die tijd naast jouw zijde staat blijft niet jong. De tijd vliegt en we zijn steeds drukker aan het werk of druk bezig met het dagelijkse leven waardoor we veel te weinig stil staan bij het hier en nu.

Ik nam onlangs zelf afscheid van onze hond, een groot deel van ons gezin. Opeens valt er een stukje van jezelf weg. Een groot gemis, een leegte en een gevoel van onmacht bij het afgeven van je dierenvriend.

Foto's als rouwproces

Foto's helpen mij om het verdriet en het gemis een plaats te geven. Aangezien ik zelf fotografe ben heb ik heel wat foto's van onze dieren waar ik zo dankbaar voor ben dat ik ze heb. Soms kan het noodlot zo toeslaan waardoor het nadien niet meer mogelijk is om ze te laten fotograferen op hun best.

Laat je dierbare dieren minstens 1x in hun leven fotograferen

Daarom raad ik iedereen aan om minstens 1x in hun leven hen te laten vereeuwigen. Het liefst doe je dat wanneer ze nog gezond en energiek zijn. Zo herinner je ze toch het liefst.


Wat als het te laat is...

Ik vind het dan ook altijd zoooo zo jammer als ik berichtjes krijg van mensen die laten weten dat ze graag een fotoshoot hadden geboekt, maar dat ze dit niet op tijd ingepland hebben en dat ze ondertussen al afscheid moesten nemen van hun paard/hond/kat/....


Dat vind ik zo jammer!!! Want je kan ze helaas niet terug halen. En een smartphone foto is vaak van slechte kwaliteit om er écht iets mee te gaan doen. Zo is de resolutie en de kwaliteit vaak veel te laag om te gaan gebruiken voor mooie kwalitatieve afdrukken of wall-art. Daarom is het zo belangrijk om een professionele fotograaf in te schakelen.


Goud waard

Fotografie is een investering, goede fotografie kost nu éénmaal geld. Een mooie herinnering die voor altijd aan jouw muur kan schitteren is toch iets wat iedereen wil? Zeker als je binnenkort afscheid moet nemen van je viervoeter.

Zo heb ik deze zomer zelf een fotoshoot op de planning staan met mijn 19 jarige merrie. Ze ziet er nu nog gezond en energiek uit. En dat is ook de manier waarop ik haar wil herinneren mocht ze er ooit niet meer zijn. En ik weet dat die dag ooit komt. Dus waarom wachten als het morgen te laat kan zijn?

Eva, Jeremy & Ragnar

Eva liet haar paard op 28-jarige leeftijd fotograferen. In eerste instantie was dit een standaard fotoshoot die we ingepland hadden. Ik weet nog goed dat het weer niet mee zat die dag en dat we twijfelden om de fotoshoot te verplaatsen. We gingen door met onze plannen en konden gelukkig droog fotograferen.


Enkele dagen na de fotoshoot kreeg Ragnar hevige koliek waardoor Eva de harde beslissing moest nemen om haar grote vriend te laten gaan. Wat was ze blij dat we nog nét op tijd de fotoshoot gedaan hadden. De reveal was dan ook heel emotioneel. Maar één iets is zeker: dit zijn nu haar dierbaarste herinneringen aan hem en die pakken ze haar nooit meer af!


Wens je graag een fotoreportage van jouw paard/hond/kat of ander dier in te plannen? Bekijk de werkwijze en de tarieven en doe je aanvraag via het contactformulier!
Comments


bottom of page