top of page

Hoe maak je de mooiste paarden foto's in vrijheid?

Ik krijg vaak de vraag hoe ik het doe om paarden zonder hoofdstel of tuig te fotograferen. De paarden staan dan los in vrijheid naast hun eigenaar, of ze worden 'los' op locatie gefotografeerd.


Bij het kennismakingsgesprek pols ik altijd even naar het karakter van het paard. Is het een rustig paard? Is je paard het gewoon om op een 'vreemde' locatie te zijn? Wordt jouw paard snel nerveus of blijft ze makkelijk kalm? Op die manier kan ik het dier zelf al iets makkelijker inschatten. Daarnaast vraag ik ook altijd of er bepaalde paardenspullen zijn die de eigenaar graag gebruikt tijdens de paarden fotoshoot. Het kan zijn dat je bepaalde spullen hebt die je wil betrekken tijdens de fotoshoot. Ik denk vb. aan een speciaal halster, hoofdstel, zadel, zadeldoek,...

Zelf krijg ik vaak de vraag van eigenaren wat het mooiste is: foto's maken met een mooi halster of foto's maken met een mooi hoofdstel. Indien je graag een halster gebruikt raad ik aan om ook na te denken over het kleur van het halstertouw. Een zwart/bruin halstertouw is het neutraalste op de foto. Felle kleuren probeer ik altijd te vermijden.

Kies je voor een halster of hoofdstel? Dan heb ik graag dat het halster of het hoofdstel piekfijn in orde is; helemaal opgeblonken en stofvrij is.

Wil je graag foto's met je paard in 'vrijheid'? Dan kunnen we het foto halster gebruiken die speciaal gemaakt is voor fotografen. Het is een dun touw halster die heel gemakkelijk gebruikt kan worden tijdens je paarden fotoshoot. Het touw is zeer dun waardoor het nadien makkelijk weg te werken is in Photoshop.


Uiteraard is het wél belangrijk dat je jouw paard wat kent, blijft je paard braaf en rustig dan is een foto halster geen probleem. Durft je paard zich snel sterk te maken dan kan het soms wat lastiger verlopen. Zoveel druk kan je niet echt zetten met een foto halster. Als je paard te nerveus is raad ik aan om eerder een hoofdstel of gewoon halster te gebruiken.


Enkele voorbeeldjes van het gebruik van het foto halster met de nabewerking en het resultaat nadien:De fotohalsters komen van FreeSpiritHorseArt . Ze zijn van goede kwaliteit maar ik raad aan om ze alleen te gebruiken voor het fotograferen van je paard. Voor een steviger touwhalster kan je ook terecht bij FreeSpiritHorseArt. Je kan de foto halsters ook aankopen bij Eliane Van Schaik Photography.


Wens je graag een paarden fotoshoot in te plannen voor 2022? Neem contact op via het contactformulier!Commentaires


bottom of page