top of page

Een foto album of folio prints?

Kies. je nu voor een album om jouw foto's te bundelen of kies je voor folio prints?

 

Een vraag die ik tijdens de reveal krijg is: wanneer kies je nu voor een foto album en wanneer kies je voor folio prints?

Ik zet even mijn pro's en con's op een rijtje en geef jullie nog eens een omschrijving van elk product.


Wanneer je kiest voor een foto album kies je ervoor om een selectie aan foto's te laten bundelen in een stevig album. Jouw foto's worden samen gebundeld in een prachtig album en zitten vast, het is dus écht een écht boek ;) . Het formaat en de afwerking van het album kan je volledig zelf kiezen en worden samen met mij besproken tijdens het revealmoment.We kiezen samen jouw favoriete foto's uit om te bundelen in het album. Ik zorg ervoor dat jouw mooiste foto's in een prachtige lay-out gegoten worden zodat ze allemaal mooi tot hun recht komen.


De binnenkant van het album

De pagina's in het album zijn zeer dikke, stevige pagina's en zijn van zeer goede kwaliteit. Het voelt allemaal heel stevig en 'echt' aan waardoor het ook gewoon levenslang meegaat. Het is niet zo dat jouw pagina's gekreukt zijn als je er een paar keer door gebladerd hebt.

De pagina's/foto's worden afgewerkt met een mat fotopapier. Zo heb je een super soft gevoel als je erdoor gaat. Je hebt ook totaal geen last van reflectie in je foto's.


De buitenkant van het album

De buitenkant of ook wel de cover genoemd van je album kan je volledig zelf gaan kiezen. Zo zijn volgende opties mogelijk: leer, velours, velvet, linnen, plexiglas, hout,.. Daarin kan je ook weer gaan kiezen welke kleur jouw album krijgt. Rood, groen, blauw, bruin, naturel van kleur,... noem maar op, er zijn 101 opties mogelijk. Op de cover komt er meestal ook een persoonlijk logo. Je kiest een favoriet logo uit die gepersonaliseerd wordt met een naam en datum. Deze wordt in het gekozen materiaal gegraveerd of via embossing in de cover gedrukt.

De paginaranden

De paginaranden kunnen nu ook een speciale touch krijgen. Kies voor goudfolie of zilverfolie zodat de buitenkant van de pagina randen glimmen! Hou je er niet van? Kies dan voor de gewone witte paginaranden. Simple as that. Opnieuw heel wat opties.


Opbergbox?

Wil je graag een opbergbox voor je prachtig album? Dan kan je deze erbij bestellen zodat je je prachtig album kan bewaren in een mooie stevige box.


Wanneer je kiest voor folio prints zorg ik ervoor dat jouw foto's geprint op de reveal-wall staan als je ze komt bezichtigen. Op die manier heb je een unieke ervaring om meteen je foto's vast te kunnen nemen en te gaan kiezen welke je de dag zelf van de reveal nog meeneemt naar huis. Super toch?!


Print

Elke print wordt in het eigen fotolabo gedrukt met een professionele fotoprinter. De foto's worden één voor één voorbereid in photoshop om geprint te worden en krijgen de beste kwaliteitscontrole. Ze worden gedrukt op 315 gram fine-art papier, de beste kwaliteit die je nergens anders kan vinden. Na het drukken worden je foto's bijgesneden en krijgen ze allemaal een beschermlaag vernis zodat de kleuren maximaal blijven verder bestaan.


Folio

De prints worden één voor één in een stevige passe-partout gestoken, ook wel folio genoemd. Je schuift ze er namelijk zo in. Dit zorgt ervoor dat jouw prints meteen een stevige achterkant krijgen, maar ook meteen een mooie witte rand krijgen wat zorgt voor contrast. De passe-partouts kan je zo gaan uitzetten op je kast of kan je zo gaan inkaderen. Je maakt in 1 2 3 jouw mooiste collage muur met deze folio prints.


Fotobx en fotohouder.

De folioprints komen in een mooie houten stevige fotobox. In de box kan je 25 folio prints bewaren. De box zet je op je kast als herinneringsbox. Je krijgt steeds een mooie fotohouder mee geleverd waar jij jouw folio print in kan gaan zetten. Op die manier kan je je foto om de zoveel tijd gaan wisselen waardoor je blijvend genot hebt aan jouw foto's.

Kies je nu voor een album of voor folio prints?


Album

- Je foto's zitten vast gebundeld in één stevig boek

- Je personaliseert zo jouw album in jouw favoriete materiaal met jouw favoriete logo

- Je kan je album uitzetten/leggen op je kast. Je wisselt de pagina's heel snel.

- Jouw herinneringen zijn voor altijd en eeuwig gebundeld in een stevig prachtig album dat levenslang meegaat.


Folio Prints

- Je prints komen LOS in een box. Dit heeft enkele voordelen: je kiest zelf wat je ermee doet.

- Je zet je folio prints uit via de fotohouder of via de passe-partout stand. Je zet ze uit in verschillende ruimtes en wisselt zo van foto.

- Je koopt passende kadertjes van 20x25cm en zet ze op gelijk welke plaats uit. Je hebt dus één product waar je op meerdere plaatsen genot van kan hebben.

- Je kan je eigen collage muur gaan maken door je folio prints in te kaderen en uit te hangen.

- Je kan één losse folio prints uit je box halen en cadeau gaan doen aan een familielid. Je kan steeds folio prints bijbestellen.


Zo, nu heb je een mooi overzichtje van wat de voor- en nadelen zijn van dergelijke fotoproducten. Denk dus eens na wat jij met je foto's zou willen doen. Op die manier kan je tijdens de reveal makkelijker je keuze gaan maken.

Kommentare


bottom of page