top of page

Communie fotoshoot met een paard

Bijgewerkt op: 3 apr.

Ik wil graag communiefoto's van mijn dochter/zoon met een paard maar ik heb er zelf geen, kan ik een paard huren?

 

Ik krijg heel vaak enthousiaste berichtjes over de communiefoto's met paarden. "Zo schattig en zo mooi, ik wil dit ook heel graag voor mijn dochter of zoon, kan dat?".


Aangezien één van mijn specialiteiten bij paarden ligt krijg ik heel vaak de vraag of het mogelijk is om communiefoto’s te nemen met een paard of pony. Ik ken zelf heel wat paardeneigenaren waardoor ik dit wel geregeld kan krijgen voor jullie.

Er is echter wel een grote maar...

Er zijn toch enkele zaken waar we rekening mee moeten houden indien je dit graag wenst te doen voor de communiefoto's van je zoon of dochter.


Kennis van paarden

Indien je zoon of dochter kennis heeft van paarden is dit wel een plus. Een paard of pony is een groot dier waarmee je niet gelijk wat doet. Is je zoon of dochter bang van paarden, dan raad ik aan om dit niet te doen. Dit zal een invloed hebben op het resultaat van de volledige fotoshoot.


Is je zoon of dochter al eens in contact gekomen met paarden en zijn ze enthousiast, dan kan dit zeker een tof resultaat opleveren. Sommige kindjes overvalt het soms een beetje, plots zo’n groot en imposant dier naast hen.


Probeer dus zelf in te schatten of dit voor jouw zoon of dochter geschikt zou zijn.


Locatie

Aangezien we meestal afspreken op de plaats waar het paard gestald staat hangen we vast aan deze locatie. Terwijl we bij een fotoshoot zonder paard ons vaak verplaatsen van het ene wegeltje naar het andere stukje bos is dit bij een communiefotoshoot met paard niet altijd mogelijk.

We blijven op de locatie van de stal of de weide en maken uiteraard ook enkele foto's zonder paard. We kunnen zeker wel gebruik maken van de stalling of weide waar het paard staat om nog op enkele andere leuke plaatsjes foto's te maken. Maar hou rekening dat we hier dus wel beperkter in zijn.


Het weer

Bij élke buitenfotoshoot dienen we rekening te houden met het Belgisch weertje. En dat kan meevallen, maar dat kan ook vaak tegenslaan. Zo is het dat bij hevige regen de fotoshoot sowieso moet verplaatst worden. Aangezien de eigenaar van het paard ook aanwezig moet zijn, dienen we dus rekening te houden met 3 partijen (de fotograaf, jullie zelf en de eigenaar van het paard) om een nieuwe datum te prikken.


Eigenaar van het paard moet aanwezig zijn

Ik verkies altijd dat ik voor jullie het paard regel. De grootste reden hiervoor is dat ik jullie een braaf paard of pony kan verzekeren waar veiligheid steeds voorop staat. Alsook kan ik de rest van de locatie verder inschatten. Naast een braaf paard dient de eigenaar van het paard steeds aanwezig te zijn. Zij kennen hun paard of pony nog altijd het beste en kunnen de paarden begeleiden doorheen de fotoshoot.


Meerkost Indien je graag hebt dat er een paard of pony geregeld wordt voor de fotoshoot van je zoon of dochter dan wordt er een meerkost aangerekend.

De eigenaar van het paard moet zich beschikbaar maken en zorgt ervoor dat het paard schoon gemaakt wordt. Bij slecht weer wordt er een nieuwe datum geprikt, wat wil zeggen dat de eigenaar van het paard opnieuw een ander moment vrij moet maken en dus zeer flexibel moet zijn.


Een hele klus dus om jullie de mooiste communiefoto's te kunnen geven met een paard of pony. Is je zoon/dochter enthousiast en helemaal niet bang van deze lieve dieren? Dan kan dit zéker een mooi en uniek resultaat opleveren.

Een bijzonder moment voor altijd vereeuwigd op foto. Om nadien te kunnen stoefen bij familie en vrienden met de mooiste paardenfoto's.


Wens jij een communiefotoshoot te boeken en wens jij een paard te huren? Laat het mij op tijd weten!biedt diensten aan in Oostkamp en omliggende gebieden zoals:

West-Vlaanderen: Brugge, Damme, Sijsele, Knokke, Knokke-Heist, Oostkamp, Beernem, Wingene, Ruddervoorde, Torhout, Roeselare, KortrijkOost-Vlaanderen: Maldegem, Middelburg, Eeklo, Lievegem, Kaprijke, Sint-Laureins, Knesselare, Aalter, Deinze,  Gent, Lochristi 

Commentaires


bottom of page