Baby fotoshoot gaat het best door binnen 14 dagen na de geboorte

Veel mensen weten het niet maar waarom gaat een newbornfotoshoot nu eigenlijk het beste door binnen de 14 dagen na de geboorte?

 

Uiteraard kan een baby fotoshoot ook door gaan wanneer jullie kindje ouder is dan 14 dagen, maar er zijn wel enkele zaken waarmee je rekening moet houden.


Ik fotografeer ze het liefste binnen de 14 dagen om bepaalde redenen.

Andere fotografen kiezen er net voor om een fotoshoot te doen op een leeftijd van 1

maand of ouder.

Ik geef jullie enkele redenen om baby'tjes vroeg genoeg te laten fotograferen.

1. Ze zijn maar éénmaal zo klein en fijn


Je het klopt, ze zijn maar één keer zo klein en fijn. Je kan echt wel spreken van een 'verse' baby. Kleine, fijne vingertjes en teentjes, bolle buikje, schattig neusje, zachte donshaartjes. Het zijn allemaal details die je niet wil vergeten éénmaal ze groter zijn. Na 4 weken verandert jouw oogappel héél snel. Een reden te meer om ze te laten vastleggen op foto tijdens hun eerste levensweken. Het is een belofte om de kleine details nooit te vergeten.

2. Geposeerde newborn fotografie


Zoals jullie kunnen zien op mijn website en in mijn portfolio is mijn stijl eerder de geposeerde newborn fotografie. Ik bedoel hiermee dat ik toch graag controle heb over hoe ik jullie baby in positie leg. Hoe kleiner en fijner ze zijn, hoe makkelijker dat kan gedaan worden. Op die manier kan ik jullie baby'tje ook écht in een klein bolletje gaan leggen waardoor je écht de nadruk legt op die eerste levensweken.

3. Na 3-4 weken worden ze veel actiever


Ja hoor, het enige wat een baby de eerste levensweken doet is slapen en eten. Tijdens die eerste dagen slapen ze héél vast en lang door. Ideaal om hun eerste fotoshoot te doen. Wanneer ze rustig slapen kan ik meestal de mooiste foto's maken. Uiteraard heb ik al heel wat baby's gehad die ook eens de oogjes open doen tijdens hun fotoshoot en daar maak ik graag ook enkele foto's van. Wanneer ze ouder zijn dan zijn ze zelf veel actiever waardoor het moeilijker wordt om ze in een bepaalde positie te leggen tijdens hun newborn fotoshoot.


4. Baby acne treedt meestal op latere leeftijd op


Elke baby heeft er wel last van: baby acne. Tijdens hun eerste levensweken blijven ze er meestal van gespaard. Het treedt meestal pas op wanneer ze iets ouder zijn. Het is dus ideaal om jouw newborn fotoshoot binnen de 14 dagen in te plannen. Uiteraard, indien het zo is dat jouw baby'tje baby acne heeft dan wordt dit weggewerkt in de nabewerking.

baby bed, baby bedje, baby park, baby pamper, baby kledij, baby foto, baby fotoshoot, baby verzorging
baby bedje

5. Melkjes melkjes melkjes

Het is vaak zoeken naar de juiste melk voor jouw baby'tje. De eerste dagen is dat meestal nog niet zo'n probleem. Vaak is het pas als ze ouder zijn dat ze hier last van krijgen en dat het soms een zoektocht wordt naar de juiste melk. Hoe meer last ze hier van hebben hoe lastiger om hen rustig te houden tijdens hun baby fotoshoot.

baby melk, baby melkjes, melk, borstvoeding, mama melk, mama, zwanger, bevalling, geboorte
baby melk

6. Inbakeren

Als het iets is waar baby's rustig van worden is het inbakeren. Vele ouders vragen zich af waarom ik de baby'tjes inwikkel en inbaker. Dat heeft inderdaad een reden. Indien jouw baby niet rustig is tijdens de baby fotoshoot kies ik er voor om ze in te wikkelen in speciale newborn doeken. Op die manier worden ze rustig. Ze nemen trouwens dezelfde houding aan die ze in de baarmoeder aannemen, waardoor ze dus rustig worden. Indien ze té groot zijn wordt het inbakeren nogal lastig en moeilijk. Hoe kleiner ze zijn, hoe beter dat lukt en hoe rustiger ze zijn.

baby doek, inbakeren, baby inwikkelen, rustige baby, slapende baby, babyfoto, babyfotoshoot, maldegem
inbakeren

Dit zijn zo wat de belangrijkste redenen voor mij om ze binnen die 14 dagen te fotograferen.


Wanneer een newbornfotoshoot inplannen?

Ik raad iedereen aan om tijdens hun zwangerschap al een afspraak vast te leggen. Het liefst zodra je de uitgerekende datum kent.

Wanneer doen we het kennismakingsgesprek?

Het kennismakingsgesprek gaat 2 maand voor de fotoshoot door.

We leren elkaar kennen en ik luister naar jullie wensen. Dit kan bij last-minute shoots ook via de telefoon gebeuren.


Wanneer gaat de