top of page

Afscheid van je pony of paard

Bijgewerkt op: 3 apr.

Deze week namen we afscheid van Joyce haar lieve pony, Zorro.


Lieve lieve Joyce en familie, ik bezorgde je gisteren de fotogalerij met de foto's van de afscheidsfotoshoot van je zwarte parel. We weten allemaal dat 'graag zien' ook soms los laten is.


Je contacteerde me maanden geleden om te laten weten dat het niet goed ging met Zorro. Een kreupel been, maar geen idee van waar het plots kwam. We hielden al die tijd contact en je stuurde mij vaak filmpjes van hoe zijn toestand was. Het ging met ups en downs. Dierenkliniek Merelbeke werd al snel aangehaald, maar ook daar werd het meer en meer duidelijk dat de behandelingen niet het gewenste effect hadden.


Je gaf hem nog tijd en hoopte op beterschap. Tot het moment dat je zag dat het voor hem echt te veel was. Op zo'n moment moet je helaas van je hart een steen maken en kan je alleen maar aan hem denken. Vorige week contacteerde je mij opnieuw om te laten weten dat je de beslissing gemaakt had.

We spraken verder af over de dag en het uur waarop je hem zou laten inslapen.

We spraken elkaar nog over het verloop van de fotoshoot, ik kwam eerst naar stal om daar nog enkele foto's te maken in de wei, samen met je ander paardje Jamn maakten we nog enkele lieve knuffelfoto's. Daarna reed ik met jullie mee tot aan de dierenarts waar Zorro ingeslapen zou worden.


Eénmaal aangekomen legde de dierenarts nog eens uit hoe het proces verloopt en wat je kon verwachten van dit moment. Je partner en je zoontje waren ook ter plaatse. Je vertelde me dat je zo getwijfeld had om je zoontje mee te brengen naar dit moment. Ik ben er 100% van overtuigd dat je er goed aan gedaan hebt om hem daar te hebben.

Ook al is Cyrieltje nog zo klein, je zag dat hij heel goed door had dat er iets gaande was. Het is goed dat hij op zijn manier afscheid kon nemen van zijn eerste pony Zorro. De foto's spreken voor zich en bevestigen alleen maar dat het goed is geweest om je gevoel te volgen.


Ik kan alleen maar zeggen dat ik veel respect heb voor je beslissing. Ik ben er ook van overtuigd dat je alles gedaan hebt voor Zorro en dat hij zich geen beter baasje kon wensen. Zorro'tje heeft geen pijn meer en kan nu lekker veel grasjes eten en rennen in de wei in de paardenhemel samen met zijn vriendjes. Je hebt er sowieso een bewaarengel bij daar boven!


Bekijk hier de volledige fotoreportage:


Bedankt dat ik bij dit emotionele en intieme moment aanwezig mocht zijn. Ik hoop dat ik voor jullie ergens toch de pijn wat kan verzachten met deze herinneringen en ik hoop dat jullie op deze manier het afscheid van Zorro een plekje kunnen geven.


Nood om een afscheidsfotoshoot te boeken voor jouw geliefde viervoeter?

Aarzel dan niet om met mij contact op te nemen. Ik leg dit moment voor jullie met veel liefde, respect en begrip vast.

- in memoriam RIP Zorro 1/06/2015 - 30/05/2022


Als twee bruine ogen vragen,

Help mij, want ik voel me niet fijn,

Mag je dan, omdat je voelt dit is het einde,

Egoïstisch zijn?


Als je van de dierenarts hoort,

Dit komt nooit meer goed,

En ze krijgt steeds meer pijn,

Mag je dan omdat je haar niet kan missen,

Egoïstisch zijn?


Als twee trouwe ogen zich sluiten voorgoed,

En je zonder haar naar huis toe moet,

Met een halster in je hand,

En je hart vol pijn,

Dan probeer je jezelf te overtuigen,

Ik mocht niet egoïstisch zijn.


Al die tijd met zijn tweetjes,

Elke dag samen was een feest,

En in al die tijd,

Is ze zelf niet een keer,

Egoïstisch geweest.


biedt diensten aan in Oostkamp en omliggende gebieden zoals:

West-Vlaanderen: Brugge, Damme, Sijsele, Knokke, Knokke-Heist, Oostkamp, Beernem, Wingene, Ruddervoorde, Torhout, Roeselare, KortrijkOost-Vlaanderen: Maldegem, Middelburg, Eeklo, Lievegem, Kaprijke, Sint-Laureins, Knesselare, Aalter, Deinze,  Gent, Lochristi Comments


bottom of page