top of page

Waarom een professionele paarden fotograaf boeken?

In deze blog wil ik enkele belangrijke aspecten bespreken waarom het een grote meerwaarde kan zijn om een professionele paardenfotograaf te boeken om jouw viervoeter te laten vereeuwigen. Een professionele fotoshoot laten doen door een ervaren paardenfotograaf geeft verschillende voordelen waardoor je hoogwaardige en emotionele aansprekende foto's van je paarden als resultaat krijgt.

Een paar redenen waarom je voor een professionele fotograaf zou kiezen:

Wanneer je bij een professionele fotograaf een paardenfotoshoot boekt dan kan je er vanuit gaan dat je je geen zorgen hoeft te maken over iets. Alle zorgen worden uit handen genomen en kan je overlaten aan je professionele fotograaf. Het is hun job om je op je gemak te laten voelen en ervoor te zorgen dat je fotoshoot tot een goed einde wordt gebracht. Bij Alison Becu zal je van in het begin voorbereid worden op je fotoshoot zodat alles vlot kan verlopen. Na de fotoshoot wordt je verder bijgestaan om de juiste keuzes te maken. Het samenstellen van je producten wordt met veel zorg en liefde gedaan.


Ervaring en vaardigheid

Een professionele paardenfotograaf heeft zelf ervaring met het werken met paarden en weten hoe ze het beste uit een fotoshoot en situatie kunnen halen. Een ervaren paardenfotograaf begrijpt het dier door en door en kan inspelen op de situatie en het moment. Ze begrijpen de beste hoeken, belichting en composities om de schoonheid van het paard vast te leggen. Kennis van de anatomie en het gedrag van een paard is hierbij zeer belangrijk. Het is ook een super grote hulp als je fotograaf je paard goed kan lezen en begrijpen. Zo kan je fotograaf helpen het paard correct te plaatsen voor de mooiste foto's.


Apparatuur

Fotografen investeren in hoogwaardige camera's, lenzen en belichtingsapparatuur die nodig zijn om prachtige foto's te maken, zelfs in uitdagende omstandigheden zoals fel zonlicht of schemering. Naast de apparatuur is het ook belangrijk dat een fotograaf licht kan lezen en weet wanneer de beste tijdstippen zijn voor het fotograferen van een paard. Paarden verharen doorgaans in het voorjaar waardoor ze terug mooi in hun vacht komen te staan. Vanaf dan is het aangewezen om je paard te laten fotograferen. In de zomer kan je ook hele mooie resultaten bekomen vanwege het golden hour.

Creativiteit

Een professionele fotograaf kan creatieve concepten bedenken en deze omzetten in adembenemende beelden. Ze kunnen verschillende locaties, achtergronden en poses gebruiken om unieke en artistieke foto's te creëren. Naast de eigen creativiteit luistert een professionele fotograaf ook naar de wensen van de klant. Deze staan altijd voorop tijdens de fotoshoot.

Bewerking en nabewerking

Na de fotoshoot zal een professionele fotograaf meteen je foto's gaan back-uppen om er zeker van te zijn dat ze je foto's niet kwijt kunnen geraken. Daarna volgt een selectie en bewerking van de foto's. Elke foto wordt ieder voor zich bekeken om deze nog te verbeteren, een eigen touch of stijl aan te geven. Kleuren, belichting, contrast worden aangepast en andere oneffenheden, touwhalsters etc worden weggewerkt.

Emotionele waarde

Foto's van je paard kunnen waardevolle herinneringen creëren die een leven lang meegaan. Een professionele fotograaf kan emotie vastleggen in de beelden, waardoor ze niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook een diepere betekenis hebben. Je paard is een hele leven lang bij je en neemt een groot deel van je tijd in beslag. In leuke maar minder leuke omstandigheden ben je er altijd voor je paard. Omgekeerd ook: je hebt plezier aan je paard en je krijgt er veel liefde van terug. Het is dus zeker aangeraden om ooit eens één keer een professionele fotoshoot te laten doen van je viervoeter voor het te laat is.

Professionele afdrukken en producten

Een professionele fotograaf denkt niet alleen aan digitale foto's. Deze zijn tegenwoordig zo vluchtig en worden nog amper bekeken als ze op de computer bewaard worden. Professionele afdrukken en fotoproducten van hoogwaardig materiaal zijn zo belangrijk om aan te bieden. Het samenstellen van een mooi fotoablum of andere gepersonaliseerde producten zijn de perfecte aanvulling op digitale bestanden om jouw foto's voor altijd te koesteren.

eigen paard, paard, paardeneigenaar, paardenfoto, paardenfotoshoot, paardenfotografie, paardenfotograaf, professionele foto, professionele fotograaf, alison becu, fotoshoot, dierenfoto, dierenfotoshoot, oostkamp, fotograaf oostkamp, fotograaf brugge, fotograaf west-vlaanderen, fotograaf oost-vlaanderen, fotoproducten, fotoalbum, canvas, fotoboek, accordeonboekje, fotoalbumpje, fotocadeau, foto aandenken, herinneringen voor het leven, fysieke fotoproducten, mooie herinneringen
Een kwalitatief foto album

Kortom, er zijn veel verschillende redenen waarom je zou investeren in het boeken van een professionele paardenfotograaf. Investeer niet alleen in prachtige foto's, maar ook in een ervaring om nooit meer te vergeten met waardevolle herinneringen als gevolg die voor een leven lang meegaan.


Heb je interesse in het boeken van een paardenfotoshoot bij Alison BQ photography?Je bent bij Alison Becu aan het juiste adres. Ze biedt diensten aan over heel België maar voornamelijk in West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen. De fotostudio waar je alle producten kan bezichtigen is gelegen in Oostkamp (Hertsberge).


Om jouw aanvraag in te dienen kan je volgend formulier invullen en indienen, je krijgt daarna een uitgebreide infomail met infobrochure.Niet overtuigd? Lees dan hier nog enkele nadelen van eigen smartphone fotografie.

Hoewel smartphones handig zijn voor het snel vastleggen van alledaagse momenten, hebben ze ook enkele nadelen als het gaat om het maken van hoogwaardige foto's, vooral in vergelijking met professionele fotografie.


  1. Beperkte beeldkwaliteit: Hoewel de beeldkwaliteit van smartphones in de loop der jaren aanzienlijk is verbeterd, zijn ze nog steeds beperkt in vergelijking met professionele camera's. Smartphones hebben kleinere sensors en lenzen, wat resulteert in minder scherpe en gedetailleerde beelden, vooral bij weinig licht. Zeker als je je foto's wil gaan afdrukken zal je sterk afknappen op de kwaliteit van de fotoafdruk.

  2. Gebrek aan controle over instellingen: Smartphones bieden vaak beperkte controle over belichting, scherpstelling en andere belangrijke fotografische instellingen. Dit kan resulteren in foto's die overbelicht, onderbelicht of onscherp zijn, vooral in uitdagende lichtomstandigheden.

  3. Beperkte optische zoom: De meeste smartphones hebben digitale zoom, wat resulteert in kwaliteitsverlies en onscherpte wanneer ingezoomd wordt. In tegenstelling tot professionele camera's met optische zoomlenzen, kunnen smartphones niet dezelfde mate van detail behouden bij het zoomen.

  4. Gebrek aan creatieve controle: Smartphones bieden beperkte mogelijkheden voor creatieve fotografie, zoals het aanpassen van de scherptediepte, het gebruik van lange sluitertijden of het manipuleren van belichting. Dit kan resulteren in minder artistieke en expressieve foto's.

  5. Beperkte nabewerkingsmogelijkheden: Hoewel er tal van fotobewerkings-apps beschikbaar zijn voor smartphones, hebben ze vaak beperkte functies en mogelijkheden in vergelijking met professionele software zoals Adobe Photoshop of Lightroom. Dit kan resulteren in minder verfijnde bewerkingen en aanpassingen aan de foto's.

  6. Je staat zelf niet op de foto: Vaak worden smartphones gebruikt om snelle selfies te maken om een foto te hebben waar je zelf mee op staat. Helaas zijn dat niet altijd de mooiste foto's. Een professionele foto is dan zoveel mooier en geeft zoveel meer waarde dan een smartphone foto.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page