top of page

Waarom digitaal niet het belangrijkste is...

Bijgewerkt op: 2 apr. 2021

Als ik vraag in welke producten mijn klanten het meest geïnteresseerd zijn is het antwoord vaak 'digitale foto's'. We leven in een digitaal tijdperk waar bijna alles digitaal en virtueel geworden is. Het geeft ons 'onmiddellijke' bevrediging waar we ondertussen allemaal gewend aan geraakt zijn. We houden van online galerijen, digitale foto's zijn geweldig om te delen op sociale media of met vrienden en familie.


Maar lees even verder... ik leg uit waarom digitaal niet hét belangrijkste is.

Tot op de dag van vandaag krijg ik vaak e-mails van klanten die vragen om te helpen bij het herstellen van hun digitale foto's van een fotoshoot van jaren geleden. Ze waren ze vergeten opslaan, hun harde schijf is gecrasht, de usb-stick werkt niet meer of is kwijt geraakt, ... Ik begon me meer en meer te realiseren dat er met digitale foto's nadien heel weinig gedaan wordt. Ik betrapte mezelf erop dat ik er zelf nooit aan toe was gekomen om foto's af te drukken van mijzelf en mijn dierbaren, mijn paarden bijvoorbeeld. Het is bij vele mensen één van de achterstallige klusjes die op de prioriteitenlijst staan om nadien nog iets te gaan doen met digitale foto's.

maldegem, brugge, knokke, fotoboek, foto album, foto prints, fotoshoot, baby fotoshoot, babyfoto

En dat was het moment.... Waarom zou ik een dienst aanbieden en niet tot het uiterste gaan en eindigen met het eindproduct? Waarom laten we Smartphoto of Albelli bepalen hoe mijn foto er wel of niet moet uit zien? Waarom komen mijn klanten vaak bij mij terug voor afdrukken en zijn ze niet tevreden met het eindresultaat die ze lieten maken bij de commerciële fotolabo's? Kleuren zien er raar uit, foto's zijn niet scherp, kwaliteit van het materiaal gaat niet lang mee,... Een chirurg naait de patiënt ook weer dicht na de operatie, een tuinman ruimt zijn afval na het maaien ook op, een professor geeft een les en beoordeelt vervolgens je examens. Nu, je snapt wel waar ik heen wil...


De voorbereidingen voor digitale afbeeldingen vereisen dezelfde vaardigheden, tijd, bewerkingen en liefde als voor een afdruk. Het eindproduct dat ik je geef, is slechts een tastbaar iets. Digitale foto's kunnen door iedereen anders gezien worden op alle verschillende schermen die er tegenwoordig zijn. Leg maar eens je smartphone naast je laptop scherm, je zal zien dat er tussen deze 2 alleen al heel wat kleurverschil kan zitten.

Je folio prints, wanddecoratie, albums, fotoboekjes,... worden gemaakt in een professioneel fotolabo dat in staat is om alle kleurgegevens van mijn camera te verwerken. Ze bieden je levenslange kwaliteit en levenslang genot van jouw speciaal moment. Een digitaal beeld is NIET sneller, gemakkelijker of neemt NIET minder tijd in beslag.


fotoalbum, fotoboek, babyfoto, maldegem, brugge, knokke

Zelf je foto's laten afdrukken kan. Echter ben ik NIET verantwoordelijk voor foutief gedrukte afbeeldingen die gemaakt werden bij het fotolabo van jouw keuze... en laten we eerlijk zijn, het komt echt vaker voor dan je denkt dat mensen terug komen naar mij om hun print opnieuw te laten drukken in de juiste kleuren met de beste kwaliteit. Soms hoor ik van klanten: we zullen zelf nog een canvas laten maken. En als ik een paar maand na de fotosessie pols of dit er al van gekomen is dan is het antwoord vaak: Neen, ik heb er nog geen tijd voor gehad. Jammer toch...dat je investeert in een fotoshoot om jouw belangrijke momenten vast te laten leggen, maar dat je er dan eigenlijk weinig genot van hebt nadien. Ik neem graag die keuzestress/kopzorgen en vooral tijd voor jou graag op mij. Ik bied je kwalitatieve, unieke fotoproducten aan. Ik bestel voor jou je wanddecoratie, stel voor jou je album vol prachtige foto's samen én bestel ze graag bij mijn professioneel fotolabo. Je hebt gegarandeerd kwaliteit in huis waar je nog levenslang van kan genieten, iedere dag opnieuw.


Omdat ik het belangrijk vind dat je van beiden kan genieten - zowel digitaal als fysiek- bied ik verschillende pakketten aan. Je kan kiezen tussen folio prints of een album waar jouw foto's in gebundeld worden én de pakketten komen samen met de digitale bestanden en sociale media bestanden. Op ieder pakket wordt een bedrag in jouw voordeel gegeven. Op die manier kan je van beiden genieten. Digitaal: om te delen met familie en vrienden. Fysieke producten: om iedere dag zelf van te genieten. Want zeg nu zelf, hoe TOF is het niet om elke dag op te staan en jouw gezin, paard, baby,... aan de muur te zien hangen? Hoe TROTS voel je je niet telkens je naar je foto's kijkt in je huis?!


wanddecoratie, babyfoto, baby fotoshoot, maldegem, brugge, knokke

En dat is nu eigenlijk de essentie van het investeren in fotografie. Je koopt als het ware kunst aan, alleen is die kunst vervult met jouw dierbaren om voor altijd van te genieten. Levenslang. En ik help jullie hier graag bij!
79 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page