top of page

Afscheidsfotoshoot van je paard

Afscheid nemen van je trouwe vriend... als paardeneigenaar weten we allemaal dat dit moment er ooit komt.

 

Lisa nam afscheid van haar beste maatje

We zijn soms genoodzaakt om deze moeilijke keuze te maken omdat het beter is voor je paardje. Het is een moment van verdriet, liefde en loslaten.


Lisa nam enkele weken geleden de moeilijke beslissing om haar paardje te laten inslapen. Kharif heeft een super mooi leven gehad bij Lisa. Helaas kwamen er steeds meer en meer kwaaltjes op zijn pad waardoor Lisa deze moeilijke keuze moest maken.

Waarom zou je een afscheidsfotoshoot van je paardje doen?

Het lijkt misschien een rare gedachte om een fotoreportage te laten doen tijdens het inslapen van jouw trouwe viervoeter. Maar anderzijds kunnen het zéér waardevolle beelden opleveren en kunnen deze beelden je helpen bij de verwerking van het verlies van je paardje.


Iedereen verwerkt dit verlies op een andere manier. Zo bestaan er verschillende manieren om een aandenken te hebben aan je paardje. Sommige laten een sierraad maken van de manen of de staart van het paard, anderen laten hun paard cremeren.

Zo wil ik als fotograaf hier ook mijn steentje bijdragen voor het aanbieden van een afscheidsfotoshoot van deze laatste momenten samen.

Hoe gaat het in zijn werk? Losse geposeerde foto's

We maken tijd voor enkele losse geposeerde foto's noch voor het inslaap moment er is. Ik blijf aan jouw zijde en stuur bij waar nodig maar laat alles heel gemoedelijk zijn gangetje gaan.

Inslaapmoment

Daarna volgt de afspraak met de dierenarts en komt het inslaapmoment. Ik blijf aanwezig maar hou mij op een afstand en respecteer jullie laatste moment samen.

Ik fotografeer onopgemerkt alle details van dit serene moment. Op dit moment laat ik jullie volledig vrij in wat jullie doen. Ik stuur verder niet bij maar leg écht het moment voor je vast op beeld.

Weidemaatjes tijd geven

Het is niet alleen voor ons een moeilijk moment van loslaten, maar ook voor je paard zijn/haar kudde vriendjes is het een moment van afgeven, loslaten en verwerken. Indien je dit wenst nemen we tijd om de andere paarden afscheid te laten nemen.


Hoe ervaar ik als fotograaf dit moment?

Zelf ben ik een grote paardenliefhebber en liggen mijn paardjes mij nauw aan het hart. Ik kan me dus heel erg inleven in de situatie van de paardeneigenaren die hier mee te maken krijgen. Ooit komt er een moment waarop ik mijn eigen paarden ook zal moeten laten gaan. Of ik dat moment op beeld zou willen hebben? Ik denk het wel...


Als fotograaf probeer ik dit moment zeer gemoedelijk en sereen te laten verlopen. Ik focus mij op jullie band samen en probeer die laatste momenten spontaan en zo écht mogelijk op beeld over te brengen. Emoties staan hier centraal.


Ook voor mij is het moment van inslapen een zeer moeilijk moment. Ik hou mij op afstand om jullie niet te storen. Enerzijds komt dit moment bij ook zeer hard binnen, anderzijds ben ik vooral geconcentreerd bezig met mijn job.


Ik ben vooral 'blij' dat ik jullie dit laatste moment nog kan geven als laatste eerbetoon aan jullie beste maatje, jullie trouwe viervoeter.


Een fotoalbum leent zich het beste om deze reportage als één verhaal naar voren te brengen. Ik bied jullie dan ook de mooiste en dierbaarste albums aan. In samenspraak bespreken we jouw wensen.


Wens je meer info rond een afscheidsfotoshoot van je paard?

Bezoek dan deze pagina en twijfel niet om mij te contacteren bij vragen!
Comments


bottom of page