top of page

1. HOEVEEL KOST EEN FOTOSHOOT?

De prijs voor een fotoshoot start met de session fee.

De session fee dekt het voorbereidende gesprek, de fotoshoot op zich, het selecteren en bewerken van de mooiste foto's, het reveal- en order moment + alle begeleiding doorheen heel dit proces.

FOTOPRODUCTEN EN DIGITALE BESTANDEN ZIJN EXCLUSIEF.

2. WAAROM WERK JE MET EEN SESSION FEE
en WAAROM ZIJN PRODUCTEN NIET INCLUSIEF?

De voorbereiding van een fotoshoot is zeer belangrijk en het resultaat staat en valt hiermee. Indien de fotoshoot niet goed besproken wordt en ik niet goed weet welke verwachtingen jullie hebben is het moeilijk om jullie nadien de perfecte foto's te geven. Ik sta er dus steeds op om een voorbereidend kennismakingsgesprek te doen zodat alles besproken wordt. Jullie krijgen de beste service van het begin tot het einde en kunnen op beide oren slapen dat jullie gegarandeerd kwaliteit in huis halen én er een unieke ervaring aan over houden.

Alles wordt persoonlijk op maat gemaakt.

Digitale foto's en/of fotoproducten zijn NIET inclusief bij de session fee.

Je investeert nadien zelf in het fotoproduct dat JIJ wil.

3. WELKE PRODUCTEN ZIJN BESCHIKBAAR?

Fotoproducten bestaan er in alle vormen en maten. Aangezien ik zelf enorm achter het printen van jullie foto's sta, specialiseer ik mij in fysieke fotoproducten van topkwaliteit want daarvoor staat AlisonBQphotography nu éénmaal.

 

Als je bij mij een fotoshoot boekt dan wil ik ook graag dat jullie de foto's fysiek in huis hebben. Zo kan je kiezen uit folio prints die in het eigen fotolabo afgedrukt en afgewerkt worden, albums die bij de beste leveranciers gemaakt worden, wanddecoratie van topkwaliteit, unieke houten fotoboxen die je nergens anders kan verkrijgen, de mooiste geschenken voor de familie. Ben je op zoek naar iets specifiek? Ik ga er graag voor jou naar op zoek!

Digitale bestanden blijven uiteraard beschikbaar om aan te kopen. Wens je dus geen fysieke fotoproducten? Dan kan je kiezen om je foto's digitaal aan te kopen.

4. BESTAAN ER VOORDEELPAKKETTEN en WAT ZIJN DE PRIJZEN VAN DE PRODUCTEN?

Ja zeker. Wanneer klanten bij mij een fotoshoot boeken kiezen ze vaak voor een voordeelpakket, ook wel de zogenaamde collecties genoemd. De collecties kan je zelf gaan samenstellen met jouw favoriete producten.

Indien je zowel fysieke producten als digitale bestanden wenst raad ik steeds aan om te kiezen voor een collectie.

Dit komt echter goedkoper uit dan dat je alles los zou gaan aankopen.

5. WAT IS EEN PRINTKREDIET?

In elke collectie zit een deeltje printkrediet inbegrepen. Je kan het printkrediet gebruiken ter aanvulling van losse fotoproducten die je kan terug vinden op de A LA CARTE prijslijst. 

6. WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN SOCIALE MEDIA BESTANDEN EN DIGITALE BESTANDEN IN HOGE RESOLUTIE?

Sociale media bestanden

Sociale media bestanden zijn de digitale bestanden in medium formaat, ze komen steeds met mijn watermerk op en worden gebruikt op sociale media zoals facebook/instagram. Je kan deze bestanden ook gebruiken als screen savers op je smartphone of pc. Ze zijn niet geschikt om te printen en dienen louter om digitaal te gebruiken.

Digitale bestanden in hoge resolutie

Digitale bestanden in hoge resolutie zijn bestanden in de hoogste kwaliteit. Ze komen zonder watermerk en dienen voor persoonlijk gebruik. Indien je digitale bestanden in HR (hoge resolutie) aankoopt, koop je ook de printrechten aan. Dit wil zeggen dat je zelf kan gaan kiezen waar je ze laat afdrukken. Let op: ik ben niet verantwoordelijk voor het eindresultaat wanneer je deze laat afdrukken bij de commerciële fotolabo's.

7. WORDEN ER VERPLAATSINGSKOSTEN AANGEREKEND?

Verplaatsingskosten: 0,32eu/km te rekenen vanuit Oostkamp.
Indien er een grote verplaatsing moet gemaakt worden zal er één vast bedrag aangerekend worden afhankelijk van de aantal kilometers.

8. WANNEER DIEN IK MIJN SESSION FEE EN PRODUCTEN TE BETALEN?

SESSION FEE

De session fee dient om de datums in mijn agenda te reserveren en jouw de plaats te kunnen garanderen.

De session fee dient betaald te worden nadat we contact hebben gehad via de telefoon of mail. Indien dit niet gebeurt kan ik jullie helaas geen plaats garanderen en zal de agenda terug open gezet worden voor andere boekingen. 

FOTOPRODUCTEN

Fotoproducten dienen op het moment van jullie reveal- en order moment betaald te worden. Dat kan contant gebeuren of via een bankoverschrijving die ter plaatse gedaan wordt. 

9. HOELANG OP VOORHAND MOET IK MIJN FOTOSHOOT BOEKEN?

Je had je fotoshoot gisteren al moeten boeken ;)


Fotoshoots dienen zéker 4-8 weken op voorhand geboekt te worden om plaats te kunnen garanderen.
Voor newbornfotoshoots boek je het best vanaf je de uitgerekende datum kent.
Last-minute fotoshoots er tussen nemen is organisatorisch voor mij heel moeilijk.

Boek dus op tijd en heb geen spijt.

10. KAN IK ONBEWERKTE FOTO'S VERKRIJGEN?

Het antwoord op deze vraag is een simpele nee... ;) 

11. KAN IK NA DE REVEAL MIJN BESTELLING DOORGEVEN?

Tijdens de reveal is het de bedoeling dat we samen jullie favoriete foto's uitkiezen. Ik help en begeleid jullie hierin en geef advies waar nodig. Denk al eens na voor je naar de reveal komt in welke producten je interesse hebt. Zo ben je zelf voorbereid en zul je je keuze sneller kunnen maken. Geraak je er niet uit op het moment van de reveal?

Dan nemen we onze tijd om alles uitgebreid te bespreken en te kijken wat mogelijk is qua opties.

Daarom is het ook belangrijk dat alle personen die inspraak hebben op de keuze aanwezig zijn.

Kom je alleen en kan je niet beslissen omdat je partner niet mee is? Dan kan er gebeld worden tijdens de reveal of een nieuwe afspraak ingepland worden mits meerkost wanneer de partner er wel bij kan zijn. 
 

Het is NIET mogelijk om de foto's in een digitale galerij achteraf te herbekijken en zo je bestelling door te geven. 
Je bestelling dient geplaatst te worden tijdens jouw reveal. Deze afspraak heb je trouwens al betaald bij het betalen van je session fee. Wens je toch nog een tweede keer langs te komen om je bestelling door te geven? Dan kan je een tweede afspraak in plannen maar wordt er een meerkost aangerekend van 150eu. 

Het is dus goed om je zelf voor te bereiden op de reveal. 

bottom of page